A LA TRINI. IN MEMORIAM. 8.03.1960 – 22.01.2021.

La Trini, la meva amiga. LA meva amiga. Més de 46 anys juntes, física o telepàticament connectades en una freqüència única. Per entendre el món des de tantes coincidències vitals i intel·lectuals difícils de compartir i menys de confessar. Probablement, també d’endevinar, en conèixer-nos per separat, amb la consciència de les servituds de la vida … Continue reading A LA TRINI. IN MEMORIAM. 8.03.1960 – 22.01.2021.

Género y Gremlins: una narrativa alternativa a “nacer en el cuerpo equivocado”

Este post es la traducción del artículo de Charlie Evans publicado en Medium el 13 de octubre de 2019. Lo leí por recomendación de Joanna Rowling y decidí que merecía la pena traducirlo y a su autora también le pareció buena idea. Charlie Evans se dedica a la parasitología y es la fundadora de The … Continue reading Género y Gremlins: una narrativa alternativa a “nacer en el cuerpo equivocado”

“Ain’t I a woman?” De feminismo y abolicionismo, castas y clases.

Os invito a ver esta poderosa dramatización de la actriz Kerry Washington en la versión que se ha popularizado del discurso de Sojourner Truth en la Convención de Mujeres de Akron, Ohio, el 29 de mayo de 1851, a partir del estribillo ¿Acaso no soy una mujer?. Su emoción nos acerca a comprender lo que … Continue reading “Ain’t I a woman?” De feminismo y abolicionismo, castas y clases.

Més que temporalment sense abraçades, una distància social no mediterrània.

[Leer aquí la versión en castellano] La distància social és la percepció de la distància física adequada a cada context. Fa gairebé seixanta anys que l'antropòleg Edward T. Hall va definir la proxèmica a The Hidden Dimension (1963), com a part de la comunicació no verbal. Es tracta de la distància física considerada apropiada a … Continue reading Més que temporalment sense abraçades, una distància social no mediterrània.

Amb lleis no n’hi ha prou: No a l’explotació de les Dones

Manifest #8M 2020 Feministes de Sabadell – Feministes de Catalunya AMB LLEIS NO N’HI HA PROU: NO A L’EXPLOTACIÓ DE LES DONES! Companyes, amigues, veïnes de tots els barris de la ciutat i dones de tots els països del món; en definitiva, dones treballadores que movem el món des del treball que es veu i … Continue reading Amb lleis no n’hi ha prou: No a l’explotació de les Dones

Que no et confonguin! (refrescant idees progressistes)

Benvolguda compaya, benvolgut company. Vols decidir-ho tot? Vota les opcions polítiques que més s'adiuen a la teva manera de pensar. És a dir, fes servir el teu dret a decidir com has fet sempre des de 1977. Si et consideres ecosocialista i feminista, que no et confonguin amb aquests pensaments: -pensar el món en un … Continue reading Que no et confonguin! (refrescant idees progressistes)