Articles

6 de mayo 2020. Artículo en castellano en El Diario de la Educación directo desde el campo online, con algunos hallazgos sobre Educación Secundaria y Pandemia de la última fase del proyecto europeo RESL.eu. Satisface observar cómo, a pesar de tener que posponer parte del plan de experimentación de esta última fase del proyecto para detectar y prevenir el #abandonoescolar, esta inesperada pandemia ha reforzado aspectos clave trabajados en los 10 centros participantes y ver sus frutos. Pronto estaremos en condiciones de compartir estos recursos para que otros centros y profesorado pueda beneficiarse de ellos.

24 de abril 2020. Article en castellà i en català sobre infància i confinament a Catalunya Plural. Ara per ara, no podem afirmar que el confinament deixarà seqüeles que no hagués deixat el no-confinament en infants i joves, sempre que no pateixin algun trastorn o que el confinament hagi transformat negativament l’entorn familiar. Això no vol dir que no tingui efectes. Però el més important és com estem els adults i com estem els adults amb els infants i adolescents.

8 d’octubre 2019. Article en català a l’iSabadell on comencem a respondre a la pregunta: Quanta desigualtat pot suportar Sabadell. A principis de setembre l’Institut Nacional d’Estadística va fer pública una nova base de dades sobre ingressos i renda amb el nivell de detall territorial més alt publicat fins ara. Es tracta de la desagregació d’una gran quantitat de dades existents a nivell de municipis, districtes i seccions censals que permeten conèixer la renda familiar, la renda individual o la taxa de pobresa, fins i tot desglossada per grups de població, entre d’altres. Aquesta publicació permet ampliar les possibilitats de recerca i anàlisi política basades en indicadors de desigualtats amb el que denomina Estadística experimental.