No tinc paraules ni pel títol

Enterramos a nuestras tres madres en el breve espacio de dos meses. La mía, la tuya y la que las entrelazó aunando amistad y parentesco. Feliz recuerdo el de ese día que despedimos a las vuestras más cerca del Pirineo que del mar donde crecieron. Ese día del penúltimo verano, más memorable ahora, en el que compartimos lo esencial de la tierra en las pozas de sal y agua de Naval, entre risas y con los nuestros. Como deberíamos tener todos derecho a vivir. Quina putada, Javier.

Tant de bo hagi estat l’atzar, la mala sort, tal com en diem per aquest costat de la Mediterrània, sempre més barroer en les paraules que el destí, més glamurós, dels grecs clàssics. Millor l’atzar que cap resta traïdora d’una ferida mal tancada, una d’aquelles que ens va fer reconèixer-nos un dia, no fa tant, creuant una mirada escapada durant uns segons del control del saber estar. Llegeixo la glossa desbordant d’admiració i dolor que t’han dedicat al diari i penso, com no fer-ho, en la ingenuïtat de la passió i el talent mal amagats darrera d’un posat i un esguard que aconseguia confondre. Millor l’atzar, sí, que voldria dir que d’allò no te’n quedava cap més resta que un punt de saviesa decididament involuntària i que havies aconseguit reprendre el goig de viure que et mereixies, amb els teus més propers i amb molts altres que també ho són. Diu el diari que Fallece Javier Brun, baluarte de la vanguardia cultural oscense, però jo vull pensar en tu com un barceloní universal -ells, ja sabem qui, s’ho van perdre. Un motiu més d’orgull per aquells que, com la meva filla i el meu fill, comparteixen el teu cognom i saben d’on venen, i per totes i tots els que et trobarem a faltar. Els que quedem, ens cuidarem. No pateixis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s